Igaznak bizonyultak a délután kiszivárgott információk, a NASA magyar idő szerint este nyolckor bejelentette, hogy eddig nem ismert baktériumot talált a Földön. A baktérium különlegessége, hogy a DNS-e nem azokból az elemekből épül fel, mint a Földön ismert összes többi élőlényé.A baktérium különlegessége, hogy a DNS-e nem azokból az elemekből épül fel, mint a Földön ismert összes többi élőlényé. Mary Voytek, a NASA mikrobiológusa az élő adásban arról beszélt, hogy a mostani mikroorganizmus földi eredetű, de nem az itt megszokott létformáról van szó.

Minden valaha élt földi élőlény DNS-ét, az amőbáktól a T-Rexig, és az emberig öt elem alkotja: szén, hidrogén, nitrogén, oxigén, foszfor. A most felfedezett baktérium örökítőanyagában azonban a foszfor helyett arzén van, amiről a tudomány eddig úgy tartotta, hogy teljesen lehetetlen.

A felfedezés megváltoztathatja a földönkívüli élet kutatását, mert ha ilyen életformák léteznek, akár olyan bolygókon is lehet élet, amik nem hasonlítanak nagyon a Földre: olyan bolygók is az élhető kategóriába kerülhetnek, amelyekről eddig úgy tartották a csillagászok, hogy a körülményei kizárják az élet lehetőségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kukucska.blog.hu/api/trackback/id/tr882490432

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lezabálták a műanyag kerítését! Rohadtul jogos a felháborodás! 2010.12.03. 13:49:41

Mindenki el van szállva a NASA bejelentésétől, pedig a volt Csehszlovákiában már 25 éve tudnak egy máig beazonosíthatatlan fajról.Természetesen rohadtul jogos a felháborodás hazánkban, amikor a kerítésen átugráló veteményeket vagy kisebb értékű tárgyak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galactico 2010.12.03. 13:26:45

Na fene, m;g az is meglehet, hogy ezeket a földönkívüliek hozták ide. Talán az UFO-k ezt szokták füves cigi heleytt fogyasztani, csak náluk illegális lett aztán áthozták hozzánk:P
süti beállítások módosítása