Kicsi Csöpi...

2009.12.30. 18:39

 

Kicsi Csöpi mindig nagy tekergő volt. Valójában nem az enyém volt, hanem a nővéremé, ő viselte gondját is. Amilyen sok előítéletünk volt vele szemben, pont annyira változott meg a véleményünk róla. Kicsi huncut eb volt. Minden rosszaságot elkövetett amit csak lehetséges. Mindig beszaladt a házba, felfeküdt az ágyra és tettette az alvást, csak füle hegyét mozgatta a neve hallatára.

Végigjárta a falut, reggel jött haza, szemei kidülledve. Néha megverték a nagyobb kutyák, néha nővérem mosta teával a szemeit is. Beengedtük hűvösebb napokon a házba, didergett szegény, nem szerette a hideget.

Kis oroszlánnak neveztem, Csepinek, Kreppelt-fülűnek(ha megverte az eső begöndörödött az aranysárga szőre).Ismerték a szomszédban, kérezkedett hozzuk is be, ha mi kidobtuk a házból ment a szomszédokhoz. Mindig megismert, mikor hazaértem több hónapos távollét után. Ő sosem felejtett. Mindig úgy örült nekünk. Nem számított neki, hogy 5 percig nem látott vagy egy hétig. Mindig ugyanúgy örült, önzetlenül, tiszta szívből. Édesanyámat nagyon szerette, beugrott az autóba mikor megérkeztünk és jaj volt nekünk ha ő sáros volt.Egyszer megette a sült miccset büfizett is tőle

A tegnap előtt megtörtént, az amire senki sem számított, a kis Csöpi kiszökött az autó elé és az elütötte. Szegénykének a fejét érte el az autó, sokat nem szenvedett. Szomszédunk találta meg a kicsi testét az út szélén.

Aki elütötte biztos rántott egyet a vállán aztán továbbhajtott, gondolta úgyis csak egy kutya. Nem gondolt arra, hogy valakik várják haza, valakik aggódnak érte. Sok felelőtlen ember az utcán, az úton senkire és semmire nem vigyáznak, sem emberre sem állatra.

Azt mondtam akkor amikor megtudtam mi történt, hogy a két kezét letörném annak a barom állatnak aki ilyent csinál.

De bármit is tennék nem segítene. Már nem lenne értelme. Egyelőre nem kell nekünk olyan kutya amilyen ő volt, egyedi, egyénisége volt, huncut, magánakvaló kis jószág, aki mindenki szívébe belopta magát.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kukucska.blog.hu/api/trackback/id/tr901633402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása