Szegény Bob Marley

2009.12.13. 17:51


Régóta látni a városban olyan helyeket, ahol lehet vásárolni legálisan különböző  hallucinogén  termékeket. Gondolom, már mindenki látott ilyen kis butikokat. A tegnap este történt velem, hazafele tartottam éppen amikor három fiatalembert pillantottam meg egy ilyen kis üzlet előtt. Mindhárman nagyon furán álldogáltak, tanakodtak, hogy mit is vásároljanak. Szófoszlányokat hallottam, de leszűrtem belőle a lényeget. Valamit vásárolni szerettek volna, ők sem tudták mit, ezért tébláboltak az üzlet előtt. Azok a „baiat din cartier” típusú fazonok voltak. Zselézett haj, szűk farmer, kínai tenisz, szőrmegalléros kabát. Tipikus smekker arckifejezéssel.

Az ajtóra kiírva a figyelmeztetésképpen: a piacon  megjelentek olyan szerek, amelyek nem eredetiek, fogyasztásuk egészségügyi panaszokkal járhatnak. Ezért csak az általuk árusított  termékekért vállalnak felelősséget.  Na de jó. Gondoltam. Ezek milyen rendesek. Vigyáznak a fogyasztók egészségére.

Nem is értem, talán kissé maradinak tűnhetek. Egyáltalán hogyan adhattak engedélyt ilyen üzleteknek? Engedély viszont van. Cégtábla is. Cégtáblán  Bob Marley és smájli. Szegény  Bob, mindig beskatulyázzák. Már nem a zenéjéről híres, hanem, hogy élete során hány spanglit fogyasztott el. Bent egy pasi, aki általában laptopozik. Fiatal, 2o év körüli lehet. A termékek a pult alatt sorakoznak, csak mondanod kell mit akarsz, és jöhet is a repülés.   

Nem újdonság már az ilyen üzlet, Csíkszeredában és Vásárhelyen is nyílt hasonló. Elképzelem nagyon népszerű lehet az üzlet, mármint aki megengedheti magának. Egyetemista pénztárcának kissé húzós. De gondolom a vásárlóközönség kevés hányadát teszik ki a szegény egyetemisták. Inkább az apuci kicsi fia aki aranykanállal a szájában született „  kategória vásárol ilyen termékeket.

Kedves ismerősöm, aki rendelkezik egy kicsi filozófiai vénával kifejtette, hogy minek 7o lejért kicsi  füvet meg ehhez hasonló cuccokat venni, amikor ennyi pénzért lehet inni egy fél éjszakán keresztül . Igaza van. A lényeg, hogy olcsó legyen és szédüljünk tőle. Hát van  jobb a szatmári szilvapálinkánál?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kukucska.blog.hu/api/trackback/id/tr281594631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BLACKSUN 2009.12.13. 18:15:36

Van! A SZILÁGYSÁGI PÁLINKA!!!

Amúgy meg ezek a cuccok tudtommal nem épp hallucinogének. Azért nem olyan világban élünk, hogy olyan olcsón adják az élvezeteket. :-) Csak valami kavart cuccok. Vagyis lehet, hogy volt, akinek öszejött, de az szerintem egy erősebb teától is hallucinálna akkor. Gudbáj.

Galactico 2009.12.13. 20:20:29

Hát szerintem azért ott a pult alatt van valami ütősebb cucc....csak arra nem tudna számlt adni:))
süti beállítások módosítása