Vlagyimir Putyin orosz kormányfő 58. születésnapjára szexi fotókkal díszített naptárt készítettek tekintélyes Moszkvai Állami Egyetem újságírószakos diáklányai.

A naptárt Vlagyimir Vlagyimirovicsnak címezték - mint Dmitrij Peszkov, Putyin sajtótitkára megjegyezte: az nincs odaírva, hogy Putyinnak szól. 

A Vlagyimir Vlagyimirovics, szeretjük Önt! című naptár minden egyes oldalán a leendő újságírók valamelyike látható szépséges csipkefehérneműben, visszafogottan, de félreérthetetlenül kihívó tekintettel és pózban.

A fotók mellett szereplő feliratok már kevésbé visszafogottak. A szeptemberi leányzó azt állítja: "Vlagyimir Vlagyimirovics, Ön az évek múltával egyre jobb lesz!". Egy másik hallgató képén a "Vlagyimir Vlagyimirovics, Ön eloltotta az erdőtüzeket, de én még mindig lángolok!" felirat olvasható. Egy további modell minden nőnek ilyen férfit kíván.

A legnagyobb figyelmet a másodéves Kszusja Szeleznyova telefonszámmal kísért "Vlagyimir Vlagyimirovics, szeretném személyesen felköszönteni!" felkiáltása keltette - a megadott számon azonban senki sem veszi fel a telefont.

Jelena Vartanova, a kar dékánja megdöbbenten reagált. Azt mondta, hogy a hallgatóknak persze joguk van a saját nézeteik kifejtéséhez, valamint ahhoz, hogy úgy gratuláljanak a miniszterelnök születésnapjára, ahogy akarnak, de "a választott forma kevéssé korrekt". Mindazonáltal közölte: az ügy neveltetés, ízlés és etika kérdése, ezért az egyetem nem szándékozik lépéseket tenni.

A mindössze 1700 forintnak megfelelő összegért megvehető falinaptár kiadói, Vlagyimir Tabakov és Makszim Perlin maguk is ezen a szakon végeztek. Azzal érveltek, hogy nem üresfejű modelleket akartak bemutatni, hanem értelmes, saját véleményt megfogalmazó fiatal nőket. Üzleti húzásként a naptár mindenesetre ügyes: nemcsak a benne szereplő lányokat, hanem az ifjú kiadókat is egy csapásra híressé tette, és a résztvevők még keresnek is az üzleten.

A kihívó kalendáriumra gyorsan megérkezett a csipkefehérneműs lányok hallgatótársainak válasza: az interneten közzétettek egy ellennaptárt, amelyen fekete ruhába öltözött, ragasztószalaggal betapasztott szájú tanulók kérdezik a miniszterelnököt. A fotókon szereplő hat lány teljes nevét vállalva szegezte a kormányfőnek a kérdéseket. Jekatyerina Uljanova, a szeptember-októberi szépség Anna Politkovszkaja oknyomozó újságíró gyilkosa után tudakozódik. 

Politkovszkaját négy évvel ezelőtt, Putyin születésnapján lőtték agyon. 

A január-februári leányzót Mihail Hodorkovszkij sorsa érdekli. Az olajmágnást állítólag valójában azért zárták börtönbe, mert bírálta Oroszország első emberét.

A július-június oldalon pózoló Maria Ciriurszkaja a gyülekezési jogot kéri számon. A hatóságok rendszerint könyörtelenül feloszlatják az ellenzék tüntetéseit.

A többiek arra kíváncsiak, hogy "miként érinti az infláció a kenőpénzeket", vagy hogy "mikor várható a következő merénylet".

A legendásan korrupt ország kaukázusi politikája táptalaja a lázadók támadásainak. Bírálói azt vetik Putyin szemére, hogy személyi kultuszt próbál kiépíteni Oroszországban. Erre az őt éltető dalok és a róla elnevezett vodka csak egy-egy példa.

Az orosz politika kovácsa maga is szívesen tetszeleg az alfa hím képében, és rajongói több fényképen láthatták már csupasz felsőtesttel.

Idáig a hír. És ebben a pillanatban elkacagtam magam. Lelki szemeim előtt láttam, hogy a Babes-Bolyai Tudományegyetem volt és mostani újságírószakos hallgatói kiadnak egy naptárt a mi szeretett vezérünknek. Vagyis Traian Basescunak. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kukucska.blog.hu/api/trackback/id/tr72381613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása