Várakozás....

2009.10.10. 16:45

Olvastam egyszer egy Wass Albert könyvet. Most az ismerősök elmosolyogják magukat, mert annyira ismernek, hogy tudják nagy rajongója vagyok az írónak.De nem is ez a lényeg. Egyik könyvében mesélt arról, hogy mi a világon a legnagyobb rablás. Most mindenki arra gondol, hogy a világ legnagyobb rablása például az, amikor elrabolják a világ legértékesebb autóját, vagy betörnek a legnagyobb bankba, vagy ellopják a világ legnagyobb gyémántját.Hát mi emberek ennyire anyagiasak és földhözragadtak vagyunk, nem is gondolnánk másra.

Hát akkor mi lehet az? Én sem gondoltam rá addig, amíg nem olvastam. Pedig a válasz egyszerü: az idő. Miért is? Gondoljunk bele:késünk valahonnan. Most nem az a kérdés, hogy kinek vagy minek a hibájából. Mert lehet, hogy elaludtunk,nem pontosan jött a busz, vagy rosszúl jár az óránk. Sokszor nem tőlünk függ. Mégis valamilyen szinten hibásak vagyunk, mert késünk.

Valaki vár ránk. Eltelik öt perc és mi nem jövünk. Eltelik 1o perc. Talán megérkezünk és elnézést kérünk. Általában válaszként azt mondják, hogy semmiség. Tényleg? Valami olyant loptunk el az illetőtöl amit soha többet semmilyen körülmények között nem tudunk visszaadni. Az életéből azt az időt ami visszafordíthatatlan, nem lesz többé. Eltelt. Kész. Vége. Ennyi volt.

Az érem másik oldala. Tőlünk lopnak folyamatosan. A vonatállomáson mikor bejelentik, hogy a vonatnak késése van. A bankban, amikor ezerféle papirt töltetnek ki velünk, és majdnem ezerszer íratják le a saját nevünket. A titkárságokon, mikor sorokat állunk ki. A sarki boltban, ahol a pénztárosnő meg mindig nem tanulta meg, hogy hogyan kell kezelni a pénztárgépet.

Engem dühít, hogy lopnak tőlem. Észrevétlenül minden nap. Minden nap egy kicsit. Pedig lehet, hogy nem babra megy a játék. Perceket, órákat lopnak az én életemből. És én állok és nem tehetek semmit.

Kedves emberek, probaljunk meg kevesebbet késni.....

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kukucska.blog.hu/api/trackback/id/tr991440776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galactico 2009.10.10. 17:07:47

Hja ti nők mindig késtek:))De lehet, hogy a késés jót tesz. Lehet, hogy azzal hogy késel fokozod a hangulatot, például ha egy randiról késel az illető aki vár elkezd gondolkodni, hogy miért, nem jösz? tán csak nem történt vmi? tán nem gondoltad meg magad? és mikor megérkezel örül,hogy mégis eljöttél. Ha pontosan érkeztél volna lehet, akkor nem lenne minek, hogy örüljön,hisz számított rá, hogy jösz, de így egy újabb apró kis örömöt csempésztél az életébe.

Tencike 2009.10.10. 17:11:21

No komment, filozofikus magassagokba emelted a dolgokat
süti beállítások módosítása