Civil nyalánkságok

2009.10.21. 18:48

Civil újságírás...Milyen divatos mostanság.Ugyebár mindenkinek ki szabad a véleményét nyilvánítania. Mindenki mindent leírhat, amihez kedve van. De jó ez így? Jó ha olyanok müvelik ezt a szakmát akiknek semmi közük az egészhez? Mindenkiből lehet szerkesztő, újságíró?És akkor a hivatásos írók már nem is fontosak? Felesleges tanulni ezt a szakmát?

Böngésztem egy ilyen típusu oldalt. Felháborodtam kissé. Nagyon kényes témához nyúlt az illető aki újságírónak tartja magát. Boncolgatja a vallás, a hit kérdéseit. Tévedés ne essék nem vagyok én az a nagy templombajárós keresztcsokolgatós katolikus. Egyáltalán nem. Nem vagyok elfogult sem,nem vagyok ateista sem.A kettő finomvegyes keveredése. Obiektiv vagyok, látom az egyház fonákságait is, látom pont ugy ott az emberi gyarlóságot mint máshol.

De ami sok az sok. A kedves "kolléga" elég merész kifejezéseket használ. Jézust egy lapra teszi Micimackóval,mivelhogy mindkettő inkább fikció mint tény.  Viccesen jegyzi meg,hogy biztos ez a szeretet non plusz ultrája mikor az apa vagyis  Isten a saját fiát, vagyis Jézust feláldozza. És, hogy hogy lehetséges, hogy nem maradtak kézzel fogható bizonyítékok arra, hogy Jézus igenis létezett. Állítja, hogy Buddha és a többiek léteztek, egyedül Jézus aki kilógott a sorból. Hogy egyedül Jézus reklámozta magát ennyire, aztán hogy leszívta szegény, mert elkapták es keresztre feszítették. És ez a  feltámadás cucc is mennyire béna dolog, ilyen nem is létezik, és nincs józan ember aki beveszi ezt a maszlagot, amivel minket hülyít és manipulál a katolikus egyház.

A kedves írónak szerencséje, hogy az egyház nem olvas ilyen sz..r civil irományokat, külömben már rég kitiltották volna minden egyházi intézményből. Nem is az a gond, hogy megírja a véleményét, nyugodtan, csak tessék. Csak ne állítaná be ezt igazságnak. Maradjon csak az ő saját véleménye. Bár afelöl is meg vagyok gyöződve ,hogy vallás és egyháztörténet órákat egyátalán nem látogatott a cikk írója.

Mit akar megmagyarázni? Egyáltalan meg lehet a vallást magyarázni? Szerintem nem. Persze próbálkozni szabad, de semmi értelme. A vallás, legyen az keleti vagy nyugati vallás, sosem a racionalitás elvén müködött.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kukucska.blog.hu/api/trackback/id/tr111466008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Galactico 2009.10.21. 20:05:40

Tegyük fel, hogy nem létezett Jézus, mi több tegyük fel, hogy volt az az idő amikor a vallás sem létezett. Nem volt egyház, nem voltak papok, nem volt semilyen vallás. Egy szép napsütéses nyári napon két vadászat közt az ősember azon tűnödött, hogy mi hiányzik neki....Egyszer csak csak felkiált....
-Ttyűűű az a leborult mamutormány végit há megvan, hogy mi hiányzik!!! Hát a vallás!!! Ezért unalmába kitalálta, hogy megalapítja a zsidó vallást. S egy esös időben megírta az Ó Szövetséget...Telt múlt az idő, egyszer csak jött egy szakálas ürge, és azt mondta, hogy ő Jézus a megváltó, felbérelte a 12 legjobb reklámszakembert. Ezek nem csak a reklámhoz éretettek, hanem a PR területén is otthonosan forogtak. Az ők munkájuknak köszönhetően ennek a Jézus nevezetű ürgének olyan imázst építettek, és olyan jó reklámszlogeneket gyártottak, hogy a világ egyszer csak elkezdett hinni benne. Látta, hogy milyen jól megy dolga, s arra gondolt, hogy mi lenne ha saját bizniszt indítana. S megalapította a kerszténységet. Amit kénye-kedve szerint vezetett. De a terjeszkedéshez szükség volt egy igazán jó reklámfogáshoz, azért a tim-je azt ajánlotta neki, hogy áldozza fel magát az emberek bűneiért. Mert ez kitűnő kampányszlogen lenne a terjeszkedéshez. Halgatott a kampánycsapatra és feláldozta magát aztán harmadnap föltámadt, megvárta mig kiderül, hogy milyen hatása volt a kampánynak, aztán pár nap múlve eltünt. A PR-osai azt mondták, hogy felment a menybe...de valójában lehet, hogy Ibizára ment, hogy kipihenje a fáradalmakat!.........NA ÍGY ALAKULT KI A KERESZTÉNY VALLÁS

Galactico 2009.10.21. 20:08:34

Hja még valami....szerintem csak az olyan emberek nem hisznek a Bibliában akik félnek, hogy haláluk után, rossz helyre kerülnek....ezért elhitetik magukkal, hogy az egész nem létezik
süti beállítások módosítása